GRATIS LEVERING IN BELGIË VANAF 6 FLESSEN. GRATIS LEVERING IN NEDERLAND VANAF 95€.

Borovitza Winery

Twee van de meest eigenzinnige wijnmakers in Bulgarije. Eén van de weinige volledig onafhankelijke wijngaarden in Bulgarije. En ronduit fantastische wijnen. Met een echt eigen karakter. Ongezien.

Meneer en mevrouw Terroir

Ontmoet Ognyan en Adriana. Ontmoet twee pioniers. Hoog in het Noorden van Bulgarije they boldly go where no winemaker has gone before. Ver weg van de traditionele Bulgaarse wijnregio’s, ontdekten zij een omgeving waar het klimaat en het terroir ideaal zijn om de wijn te maken die zij willen maken.

Ideale omstandigheden dus. En een ideale bodem. Volgens Ognyan is de rode zandsteenbodem die enkele miljoenen jaren geleden werd gevormd perfect voor het resultaat dat zij willen behalen.

Met als resultaat authentieke, krachtige wijnen zoals je ze nog niet vaak geproefd hebt.

Sociaal bewust ondernemen

Borovitza verbouwt eigen wijngaarden, maar ondersteunt ook lokale kwekers. In één van de armste regio’s van Europa bieden zij de boeren een hoge prijs voor hun oogst. Zo hebben de boeren geen financiële kopzorgen en kunnen ze zich concentreren op wat écht belangrijk is: de kwaliteit van de druiven. Winst, marges en omzet ruimen plaats voor liefde, passie en vakmanschap.

Borovitza in de wijnpers

Dat de wijnen van Borovitza iets speciaals zijn, weet nu ook de internationale wijnpers.

Wineanorak.com: Some nice surprises from the Balkan wine festival.

Wine-pages.com: Bulgaria’s changing fortunes.

Onze selectie wijnen van Borovitsa:

[

One Reply to “Borovitza Winery”

Comments are closed.