GRATIS LEVERING IN BELGIË VANAF 6 FLESSEN. GRATIS LEVERING IN NEDERLAND VANAF 95€.

Elisabeth & Pascal Glas-Domaine de Poulvarel

Hoe het allemaal begon:

Pascal werkte al meer dan 25 jaar op verschillende wijnbouwbedrijven. In 2004 kreeg hij samen met zijn vrouw de kans om de familiale wijngaarden over te nemen. Met de strategie om één van de betere domeinen in de regio te worden.

Er werden grote investeringen gedaan. Een volledig nieuwe cave werd gebouwd, volgens de modernste voorschriften. De wijngaarden werden opgewaardeerd. Een lange reis werd begonnen..en Domaine de Poulvarel geboren.

De wijngaard

De wijngaarden zijn gelegen in de zuidelijke Rhône, in het dorpje Sernhac. Dit ligt vlakbij de beroemde Pont du Gard. Aangeplante druivenrassen zijn voor rood Grenache, Syrah, Carignan en voor wit Grenache blanc, Rousanne en Viognier.

De wijnen

De wijnen van domaine de Poulvarel excelleren zowel in wit als in rood. Het zijn wijnen die aan de beste tafels hun plaats hebben verdiend. Elisabeth en Pascal gaan voor elegante en complexe wijnen, met behoud van het fruit. Hun top-cuvees getuigen van grote klasse. In wit door de opvoeding ‘sur lies’ en in rood door een zuivere vinificatie en gematigd gebruik van houtrijping. Zo worden elegante, zuiderse wijnen gemaakt.

De erkenning

Zowel in de lokale wijngemeenschap als in de Franse en internationale wijnpers volgde al snel erkenning. Zowel de witte als de rode wijnen krijgen regelmatig eervolle vermeldingen in wijngidsen allerhande. En winnen prijzen in Franse en internationale wijnwedstrijden. Dit jaar nog heeft de wijn domaine de Poulvarel rouge 2010 een zilveren medaille behaald op de wedstrijd ‘Concours des vignerons independant’ en brons op het ‘Concours des vins Gardois 2012’. Ook de top-cuvee les perrottes won tijdens die laatste wedstrijd zelfs de gouden medaille.