GRATIS LEVERING IN BELGIË VANAF 6 FLESSEN. GRATIS LEVERING IN NEDERLAND VANAF 95€.

Heaps Good Wine Company

Garage-wijndomein gefocust op het produceren van hoogwaardige single-vineyard wijnen van pinot gris, chardonnay, pinot noir, zweigelt en blaufrankisch. De wijngaarden zijn gelegen in het oosten van Slovenië, in wijnregio Stajerska. Sinds 2010 maakt Nicholas Gee er elk jaar ongeveer 20000 flessen top-wijn.

Nicholas Gee

nicholas gee

Studeerde wijnmaken in Nieuw-Zeeland, zijn moederland. Na het afstuderen besloot hij de wereld van wijn te verkennen en begon aan een 8 jaar durende ontdekkingstocht. In die 8 jaar werkte hij bij 14 verschillende wijnmakerijen in 6 verschillende landen. Ervaring werd opgedaan in wijnmakerijen in Nieuw-Zeeland, Australië,  Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, USA en tenslotte Slovenië. De mooiste leer-ervaringen had hij bij Weingut Vollenwieder, Domaine Ogier en Yering Station.

Nick’s eigen visie op wijnmaken werd gevormd in die periode. Voor hem worden wijnen gemaakt in de wijngaard, niet in de kelder. Elke wijn is een weerspiegeling van het terroir waarin de druiven groeien. Vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, zonder toevoeging van gisten.

De wijngaarden

Heaps Good Wine Company heeft geen eigen wijngaarden in bezit. De druiven worden aangekocht van drie telers. Er wordt zeer nauw samen gewerkt met de telers om er voor te zorgen dat enkel het beste fruit de wijnkelder bereikt. Het groeiproces wordt van begin tot einde uitgevoerd volgens de voorschriften van Nick, met slechts één criterium: topkwaliteit druiven. Uiteraard worden alle bewerkingen en het plukken met de hand gedaan.

wijngaard okoska gora slovenië hepas good wine company

Onze selectie wijnen van Heaps Good Wine Co