GRATIS LEVERING IN BELGIË VANAF 6 FLESSEN. GRATIS LEVERING IN NEDERLAND VANAF 95€.

Rossidi Winery

Voor ons zijn de wijnen van Rossidi Winery één van de mooiste Bulgaarse ontdekkingen. Elegant, complex én vooral: ze tonen karakter.

Rossidi winery, Nikolaevo

Rossidi winery is het geesteskind van Edward Kourian. Het domein is volledig zijn creatie. Vanaf het begin was het de bedoeling om hoogwaardige wijnen te maken. Wijnen die worden geapprecieerd door sommeliers en wijnkenners. Aan ambitie geen gebrek.

Nu, bijna 10 jaar later, is er ook aan hoogwaardig basismateriaal geen gebrek. Door de juiste keuze van druivenrassen, rigoureuze selectie en beperking van het oogstrendement produceert de wijngaard van het mooiste druivenmateriaal dat in Bulgarije te vinden is. En dat proef je in je glas.

wijngaard rossidi winery

 

Less is more

De levensfilosofie van Edward is ‘Less is more’. Deze opvatting weerspiegelt zich dan ook in de wijnen van Rossidi winery. In de wijngaard door beperking van de oogstrendementen en het minieme gebruik van meststoffen of pesticiden. In de wijnkelder door zo weinig mogelijk in te grijpen tijdens de vinificatie en oordeelkundig gebruik van houtopvoeding.

Daarnaast wordt de productie bewust laag gehouden, tot een 18.000 flessen per jaar. Ook om er voor te zorgen dat de kwaliteit van de wijnen zo hoog mogelijk blijft.

Resultaat: complexe, elegante, fruitgedreven juweeltjes van wijnen.

barrelling-at-rossidi-winery

 

Met als resultaat…

Internationale erkenning. De wijnen van Rossidi worden zeer gesmaakt door de internationale wijnpers. Een zilveren medaille op de International Wine Challenge 2013 en een bronzen op de Decanter World Wine Awards 2013.

Om je een idee te geven van wat je in je glas mag verwachten: enkele besprekingen van Steven Spurrier. (Organisator van ‘The Judgement of Paris‘)

De wijnen