GRATIS LEVERING IN BELGIË VANAF 6 FLESSEN. GRATIS LEVERING IN NEDERLAND VANAF 95€.

Tesch

300 jaar Riesling: traditie én innovatie

Het wijndomein

Dr. Martin Tesch behoort tot Duitsland’s meest gerenommeerde wijnmakers. Sinds 1997 leidt hij het familiale wijndomein en beheert hij enkele van de Nahe’s beste wijngaarden. In het gamma van Tesch vind je zowel Single Vineyard Riesling interpretaties in de meer klassieke stijl, als enkele originele concept wijnen. Deep Blue is een ‘blanc de noir’ van pinot noir. Riesling unplugged is Dr. Martin’s antwoord op al te technische wijnen: hier geen aanzoeting of -zuring noch overmatig gebruik van technologische hulpmiddelen. Vakmanschap, respect voor de natuur, respect voor het druivenmateriaal vormen de basis voor enkel van Duitsland’s meest interessante wijnen. De wijnen van Tesch kan u vinden in de kelders van de beste restaurants wereldwijd. Binnenkort ook bij u?

De wijngaarden van Tesch

Löhrer Berg

De Lörher berg in Langenlonsheim is één van de oudste Riesling wijngaarden in de Nahe. In 1688 al gaf keurvorst Filips Willem van de Palts het bevel tot aanplanting van Riesling met uitsluiting van alle andere druivensoorten. Talrijke natuurlijke bronnen verbeteren en voeden de leemachtige, met grind beladen grond en helpen zodoende bij de vruichtbaarheid van de bodem. Deze wijngaard produceert sappige, vooral appel gedreven rieslings die met het ouderen subtiele aardse tonen ontwikkelt.

Königsschild

Ten zuiden van de Löhrer berg viden we een kalkhoudend gesteente met löss en leem. De wortels van de riesling stokken hier gaan tot wel 15 meter diep in de grond op zoek naar water. Deze wijngaard produceert eerder elegante, terughoudende rieslings, vooral als ze jeugdig zijn. Ze zijn eerder, zacht, elegant en verfijnd. De aroma’s neigen naar een meer floraal profiel.

Krone

Direct naast de Löhrer berg vinden we in de stad Laubenheim de Krone wijngaard. De geografische ligging is echter al dat deze wijngaarden gemeenschappelijk hebben. De helling van Krone wordt gekenmerkt door een mix van lichte en grovere gronden van ontkalkte löss en verweerde zandsteen. Deze geven de rieslings die hier vandaan komen een zeer complex karakter. Grote temperatuurverschillen door de blootstelling aan de Westenwinden geven de wijnen een wat scherper en strenger karakter dat vooral door citrus getypeerd wordt.

Karthäuser

Deze wijngaard is gelegen boven Laubenheim en is op het Zuidwesten gericht. Bovendien vormt hij bijna een perfect natuurlijk amfitheater. De verweerde zandsteenbodem verzamelt en bewaart de warmte efficiënt zodat de druiven hier altijd het eerste rijp zijn. De rieslings hier weerspiegelen het karakter van de wijngaard: rijp, krachtig, kruidig. De naam van deze wijngaard komt van de Kartuizermonniken die hier in de middeleeuwen een kooster hadden.

St Remigiusberg

Direct grenzend aan de Karthäuser ligt een van de kleinste afzonderlijke wijngaarden in de Nahe,
ST. REMIGIUSBERG. Verweerd vulkanisch gesteente en ijzerrijke klei zijn de bepalende kenmerken
voor de grond hier. Met lage opbrengsten en hoge extracten zijn deze wijnen niet voor bangeriken.
Weelderig fruit ontwikkelt in hun jeugd vaak aanzienlijk mandarijntonen naarmate ze ouder worden. Een diepe structuur geeft deze rieslings een onmiskenbare zijdezachtheid zonder ooit concessies te doen aan
hun spanning. Historisch gezien werd St. Remigiusberg geassocieerd met de benedictijnse monniken van Laubenheim en hun prins-abt van Reims, die na zijn dood heilig werd verklaard.

Duurzame wijnbouw

Ook bij Tesch werkt men duurzaam. Tesch is zelfs één van de weinige wijndomeinen waar men niet alleen kijkt naar verantwoord telen in de wijngaard. Men heeft het hele proces onder de loep genomen, van het kweken van de druiven tot de uiteindelijke verpakking van de wijnen.

In de wijngaarden maakt men geen gebruik van gevaarlijke pesticiden. Dat is de start. In de kelder wordt gewerkt met spontane fermentaties; zonder toevoegingen. Tenslotte werd er ook gekeken naar de verpakking. De gebruikte flessen zijn allemaal van licht gewicht glas. Dit zorgt voor een lagere ecologische voetafdruk, onder andere door lager gewicht bij transport. De flessen worden verpakt in dozen die gemaakt worden van gerecycleerd karton.

Onze selectie wijnen van Tesch