Sohm & Kracher Grüner Veltliner Alte Reben 2022

Oorspronkelijke prijs was: €18.50.Huidige prijs is: €15.70.

Promotie

Sohm & Kracher Grüner Veltliner Alte Reben 2022

Oorspronkelijke prijs was: €18.50.Huidige prijs is: €15.70.

Deze Alte Reben (oude wijnstokken) gaat net dat tikkeltje verder in de uitpuring. Meer finesse, meer elegantie, meer structuur, meer intensiteit en wat strakker en mineraler van stijl dan de basis gruner veltliner van dit olijke trio.

Sohm & Kracher is het samenwerkingsverband tussen twee grootheden in de Oostenrijkse wijnscene. Aldo Sohm is sommelier en werd vier jaar op een rij verkozen als beste sommelier van Oostenrijk. Na meer dan 10 jaar bij de beste restaurants in Oostenrijk te hebben gewerkt koos hij er voor om naar de USA te verhuizen. Om dan vervolgens ook nog eens beste sommelier van de USA te worden. Daardoor mocht hij deelnemen aan de wedstrijd ‘Best Sommelier of the world’. Ook deze medaille mag de jongeman ondertussen op zijn mouw spelden.  Gerhard Kracher is de zoon van de legendarische wijnmaker Alois Kracher. Net als zijn vader staat Kracher vooral bekend om zijn zoete wijnen. Er moesten grote schoenen gevuld worden, want vader stond bekend als één van de beste wijnmakers ter wereld wat betreft dessertwijnen. Gelukkig kan Gerhard aan de verwachtingen voldoen.

Samen richten ze het project Sohm & Kracher op. Doel was om te laten zien wat hun interpretatie is van Oostenrijks meest iconische druif, de Grüner Veltliner. Twee doelen werden geformuleerd: de wijnen mogen niet te hoog in alcohol zitten (vaak een issue bij ambitieuze gruner veltliner’s) én voldoende fraîcheur bewaren.

Naar onze bescheiden mening één van de betere prijs/kwaliteitsverhoudingen die je in België kan vinden in Gruner Veltliner. Maar oordeel vooral zelf.

 

Op voorraad

Sohm & Kracher Grüner Veltliner Alte Reben 2022

Wijnhuis: Aldo Sohm & Kracher
Appelatie: Weinviertel, Oostenrijk
Druiven: Grüner Veltliner
Viticultuur: Organisch
Rijping:+- 12 maanden op gebruikte eiken vaten
Wanneer drinken: nu tot 2027
Gastronomie: visgerechten allerhande, zomaar
Inhoud: 75cl
Alcohol: 12.5%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sohm & Kracher Grüner Veltliner Alte Reben 2022” te beoordelen