Sohm & Kracher Grüner Veltliner Single Vineyard 2017

36.00

Sohm & Kracher Grüner Veltliner Single Vineyard 2017

36.00

De single Vineyard gruner veltliner is het vlaggeschip van de samenwerking tussen Aldo & Gerhard. De wijn is afkomstig van een wijngaard vol met gneiss, kalk & loess. De rijping vindt plaats in grote 1000l eiken vaten.

Dit alles resulteert in 1 van de waarlijk grote gruner veltliners van Oostenrijk. In het glas mag je je verwachten aan een minerale, rijke, gestructureerde wijn. Ondanks de kracht een zeer pure en elegante wijn. Qua aroma’s mag je je verwachten aan al het goede dat de druif te bieden heeft; met net dat iets meer om het een echt grote wijn te maken.

Sohm & Kracher is het samenwerkingsverband tussen twee grootheden in de Oostenrijkse wijnscene. Aldo Sohm is sommelier en werd vier jaar op een rij verkozen als beste sommelier van Oostenrijk. Na meer dan 10 jaar bij de beste restaurants in Oostenrijk te hebben gewerkt koos hij er voor om naar de USA te verhuizen. Om dan vervolgens ook nog eens beste sommelier van de USA te worden. Daardoor mocht hij deelnemen aan de wedstrijd ‘Best Sommelier of the world’. Ook deze medaille mag de jongeman ondertussen op zijn mouw spelden.  Gerhard Kracher is de zoon van de legendarische wijnmaker Alois Kracher. Net als zijn vader staat Kracher vooral bekend om zijn zoete wijnen. Er moesten grote schoenen gevuld worden, want vader stond bekend als één van de beste wijnmakers ter wereld wat betreft dessertwijnen. Gelukkig kan Gerhard aan de verwachtingen voldoen.

Samen richten ze het project Sohm & Kracher op. Doel was om te laten zien wat hun interpretatie is van Oostenrijks meest iconische druif, de Grüner Veltliner. Twee doelen werden geformuleerd: de wijnen mogen niet te hoog in alcohol zitten (vaak een issue bij ambitieuze gruner veltliner’s) én voldoende fraîcheur bewaren.

Naar onze bescheiden mening één van de betere prijs/kwaliteitsverhoudingen die je in België kan vinden in Gruner Veltliner. Maar oordeel vooral zelf.

 

Op voorraad

Sohm & Kracher Grüner Veltliner Single Vineyard 2017

Wijnhuis: Aldo Sohm & Kracher
Appelatie: Weinviertel, Oostenrijk
Druiven: Grüner Veltliner
Viticultuur: Organisch
Rijping:+- 20 maanden op eiken vaten van 1000l
Wanneer drinken: nu tot 2031
Gastronomie: visgerechten allerhande, zomaar
Inhoud: 75cl
Alcohol: 13.5%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sohm & Kracher Grüner Veltliner Single Vineyard 2017” te beoordelen