Hahnmühle Riesling Ebernburger Schlossberg 2021

29.00

Hahnmühle Riesling Ebernburger Schlossberg 2021

29.00

Nog steeds gelegen in het Alsenztal, aan de monding van de Alsenz in de Nahe, verheft deze prachtige steile helling zich vlak naast de Ebernburg nabij Bad Münster am Stein. Waarschijnlijk zijn hier 1100 jaar geleden wijnstokken geplant. De wijngaard bevindt zich in de overgangsfase naar biologische landbouw. Het brongesteente van de Schlossberg is een bovenste roodgelegen stollingsgesteente uit vloeibaar magma in het Perm-tijdperk, ongeveer 290 miljoen jaar geleden. Vanwege de samenstelling wordt dit gesteente ryoliet of porfier genoemd. Aan de zuidzuidoostzijde bevindt zich het steenachtige, verweerde grind met een dikte van 80-120 cm, waaruit de wijnstokken hun voedingsstoffen opnemen. De locatie werd in de jaren negentig geclassificeerd door Stuart Pigott en Hugh Jonson.

Een zeer individuele Riesling geteeld op porfier. Stevige en vrij diep bloemige wijn, steenfruitgeur met kalkachtige, minerale tonen en een vleugje donkere bessen, stevige, sappige, kruidige en minerale afdronk.

Op voorraad

Hahnmühle Riesling Ebernburger Schlossberg 2021

Wijnhuis: Weingut Hahnmühle

Streek: Nahe, Duitsland

Wijnbouw: Biologisch gecertificeerd (Naturland)

Druiven: Riesling

Wijnmaken: Selectieve handmatige oogst medio oktober 2021, zachte verwerking van de druiven, zeer lange spontane gisting met eigen gisten van de wijngaard. Zachte voorklaring van de most door sedimentatie; geen klaring, geen enkele andere behandeling

Opvoeding: enkele maanden op inox sur lies.

Wanneer drinken: nu tot 2028

Gastronomie: aziatisch, vollere visgerechten, zuurkool,…

Inhoud: 75cl

Alcohol: 13.5%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hahnmühle Riesling Ebernburger Schlossberg 2021” te beoordelen